Säännöt ja ohjeet hedelmäpeleihin

Hedelmäpelit ja niiden säännöt, sekä miten hedelmäpelejä pelataan, ovat varmasti tuttua huttua lähes kaikille. Hedelmäpelejä ja muita kolikkopelejä on pelattu jo pikkulapsesta lähtien, ja tuttu ja turvallinen hedelmäpeli on varmasti suurimmalle osalle meistä juuri se rakkain kaikista kolikkopeleistä.

Hedelmäpelit ovat viime vuosina kehittyneet valtavasti ja nykyään modernit videohedelmäpelit ovat vallanneet alaa. Tuhansien hedelmäpelien joukossa on harvemmin kahta samanlaista, mutta hedelmäpelien ohjeet ja säännöt kaikissa ovat periaatteessa samat.

Hedelmäpelin tarkoitus ja pelin kulku

Hedelmäpeleissä pelaaja pyrkii voittamaan kuva- tai numeroyhdistelmillä. Yhdistelmät tuovat eri määrän voittoja ja voiton suuruus riippuu panoksen suuruudesta, yhdistelmästä ja voittolinjoilla esiintyvien yhdistelmien määrästä.

Hedelmäpelin säännöt ovat hyvin johdonmukaiset. Ennen peliä pelaaja määrittelee panoksen, joka voi olla muutamasta sentistä useampaan euroon tai dollariin. Tämän jälkeen voi niin halutessaan valita useamman voittolinjan, joilla kuvayhdistelmiä seurataan. Voittolinjoja on minimissään yksi, monimutkaisimmissa kolikkopeleissä niitä voi olla jopa yli 50.

Kun pelaaja on määritellyt yllä olevat asetukset, hän aloittaa pelin. Tästä eteenpäin hedelmäpeli etenee automaattisen kaavan mukaan, eli suoritetaan arvonta, joskin joissain kolikkopeleistä pelaaja voi lukita osan kuvista ja jatkaa arvontaa. Yleensä muutaman sekunnin kestävän arvonnan jälkeen pelaajalle ilmoitetaan voiton suuruus. Monimutkaisimmissa hedelmäpeleissä pelaaja voi voittotaulukoista tarkistaa mistä eri mahdollisista yhdistelmistä lopullinen voitto muodostuu.

Bonuspelit

Hedelmäpelien ohjeet esittelevät usein erilaisia lisäpelejä joilla voi ansaita lisävoittoja. Tällöin tietyn ennalta määrätyn yhdistelmän myötä pelaaja siirtyy bonuspeliin, jossa menestymällä kasvatetaan voittoa. Bonuspelit ovat useimmiten viihdyttäviä: niissä ammutaan laivoja merirosvolaivan kanuunalla, laskeudutaan kuuhun, väistellään lentokoneella lintuja, jne. Bonuspelien tarkoitus on tuoda peleihin lisää vaihtelua ja hupia.

Bonuspeleillä varustettuja hedelmäpelejä ei Suomesta löydy monta edes Helsingin Grand Casinolta, netissä parhaat ja hauskimmat hedelmäpelit löydät suomenkielisestä Betssonista.

Kokeile Betssonin hedelmäpelejä »