Videopokerin strategia

Toisin kuin hedelmäpelit ja monet muut kolikkopelit, videopokeri ei ole pelkkää onnenkauppaa. Todennäköisyydet ja pelin voittotaulukot huomioon ottava videopokeri-strategia lisää voittomahdollisuuksia oleellisesti verrattuna satunnaiseen pelaamiseen.

Seuraavassa toimiva strategia videopokeriin, joka nostaa voittoprosenttiasi varmasti. Huomaa kuitenkin, että kukin videopokeripeli (kuten jokeripokeri tai kakkospokeri) vaatii oman strategiansa. Nämä ohjeet ovat Jacks or Better -tyylisiin peleihin, eli niihin, joissa voittaa jätkäparilla tai sitä paremmalla kädellä.

Strategia käsi kädeltä

Alta löydät tavallisimmat kädet, jotka videopokerissa tulevat vastaan. Jokaisen käden kohdalta löytyy ohjeet, miten sinun kannattaa pelata kyseinen käsi voittomahdollisuuksiesi maksimoimiseksi.

1. Roskakäsi
Sinulla on roskakäsi, jos kädessä ei ole kuin kokoelma sekalaisia kortteja, eikä mitään alla mainituista yhdistelmistä. Jätä kaksi korttia, jotka ovat kooltaan vähintään jätkiä. Jos tarjolla on isompi valikoima tällaisia kortteja, jätä pienimmät vähintään jätkän kokoiset kortit.

Tämä maksimoi etäisen (mutta kuitenkin oikean) mahdollisuuden saada käteen suora korttien vaihdon jälkeen. Poikkeus: jos isoista korteista kaksi on samaa maata, jätä ne: värillä voittaa sen verran enemmän kuin suoralla, että kannattaa jättää samaa maata olevat kortit.

Jos kädessä ei ole edes isoja kortteja, jätä kolme peräkkäistä korttia samaa maata. Jos siitä ei löydy tätäkään vähää, vaihda kaikki – se ehkä kuulostaa karulta, mutta on matemaattisesti oikea pelisiirto.

Esimerkki:

strategia videopokeri
Tästä kädestä jättäisit akan ja ässän, sillä ne ovat samaa maata. Jos kaikki jätkät ja sitä suuremmat kortit olisivat eri maata, jättäisit jätkän ja akan.

2. Värin- tai suoran veto
Jos kädessä on neljän kortin suora tai neljä korttia samaa maata, pidä ne. Huomaa kuitenkin, että suoran vedon pitää olla päistä auki, ei keskeltä.

Esimerkki:
8-9-T-J-A -> Jätä neljän suora, heitä ässä pois
6-7-9-T-J -> Jätä kohdan 1. ohjeiden mukaisesti jätkä, heitä loput menemään!
(T = kymppi, J = jätkä, A = ässä)

Väri pelataan täsmälleen samalla tavalla, eli jos kädessä on neljä korttia samaa maata, pidä ne. Kolmen kortin väri ei ole mitään – jätä moiset onnettomat kädet huomiotta. Ainoa poikkeus on, että jos kolme samaa maata olevaa korttia ovat peräkkäiset, voi ne pitää: tällöin sinulla on mahdollisuus värisuoraan, väriin ja suoraan.

3. Pidä pari
Jos saat jonkinlaisen parin, pidä se. Tämä koskee siis kaikkia pareja, myös jätkää pienempiä!

Kun jätät parin älä jätä mitään muuta. Parin kanssa ei siis jätetä edes ässää. Ilman apukortin jättämistä käden parantuminen on 20% todennäköisempää kuin kortin jättämisen kanssa!

4. Kaikenlaisia mahdollisuuksia
Joskus käy niin hyvä tuuri, että kädessä on mahdollisuuksia suuntaan jos toiseenkin. Mitä vaikkapa pitäisi tehdä, kun kädessä on 55678 – siinähän on vitospari ja neljän suora?

Näissä tilanteissa vallitsee seuraava arvojärjestys:
1. Iso pari (jätkä tai parempi)
2. Neljän kortin väri
3. Pieni pari
4. Neljän kortin suora

Esimerkkejä:
Jos sinulla on 55678, jätä pieni pari.

Jos käsi olisi 55678, jossa on neljä pataa, pitäisi jättää pataa olevat kortit.

5. Voittokäsien valinta
Vielä edellistä parempi tuuri käy, kun kädessä on voittava yhdistelmä, joka voi parantua vielä paremmaksi. Helppo esimerkki on tilanne, jossa sinulla on jätkäpari kädessä, jossa on neljä korttia samaa maata – sinulla on jo voittava yhdistelmä (jätkäpari), mutta voisit tavoitella isompia voittoja (väriä). Näissä tilanteissa pelaaminen on helppoa: pidä aina voittava käsi.

Tähän on vain yksi, harvinainen poikkeus: Jos sinulla on kuningasvärisuora yhden kortin päässä, yritä saada tuo megakäsi – kuningasvärisuoralla voittaa sen onnistuessa niin maan perhanasti, että sen hakeminen kannattaa.

Taktiikka monen käden videopokeriin

Netissä voit pelata monen käden videopokeria. Näissä peleissä pelataan monta jakoa kerralla. Näissä peleissä oikea strategia on täsmälleen sama kuin normaaleissa peleissä eli taktiikkaa ei tarvitse sen enempää hioa eri pelitilanteissa.

Monen käden peleissä varaudu kuitenkin siihen, että näissä hurjimmillaan 100 käden peleissä voittojen ja tappioiden vaihtelu, eli varianssi, on normaalia peliä suurempi – kun häviät, häviät enemmän ja kun voitat, voitat tuntuvasti enemmän. Esimerkki tällaisesta monen käden pelistä on 100 yhtäaikaisen jaon Jacks or Better, jollainen löytyy Unibet netticasinolta.

Pelaa monen käden peliä Unibetissä »
Menu Title