Etusivu  » Rahapeliuutiset » Veikkaus teki huipputuloksen vuonna 2008

Veikkaus tuotti liikaa rahaa vuonna 2008

Tiistai, 13.01.2009

Veikkaus teki vuonna 2008 erittäin hyvän tuloksen, kun Lotto, Keno ja Vakio kaikki kasvattivat liikevaihtoaan. Loton rivihintaa nostettiin helmikuussa ja samalla taattiin, että päävoitto on vähintään miljoona euroa. Tämä nosti lottoamisen suosiota ja kasvatti Veikkauksen tulosta mukavasti.

Tilinpäätös ei ole vielä valmis, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että voittoa on kertynyt jopa 40 miljoonaa euroa enemmän kuin budjetissa arvioitiin. Veikkausvoittoja budjetoitiin viime vuodelta 408 miljoonaa euroa, mutta voittoa kertyikin jopa 450 miljoonaa euroa.

Veikkaus on sijoittanut aikaisemmin jakamattomia voittoja rahastoon, mutta tämä rahastokin jo lähes täynnä. Rahaston arvo ei saa ylittää sataa miljoonaa euroa ja tallessa on jo 95 miljoonaa euroa. Taantuman uhatessa opetusministeriö haluaisikin laittaa ylimääräiset voitot kiertoon elvyttämään taloutta.

Koska veikkausrahojen käyttö on laissa tarkasti säännelty, elvytyspaketti tarkoittaisi liikunta- ja taidelaitosten rakentamista, peruskorjausta ja remontointia.

Rahapeliuutiset