Etusivu  » Rahapeliuutiset » Kaappaako Hollannin valtio netistä voitetun miljoonavoiton?

Viekö Hollanti miljoonapotin pelaajalta?

Maanantai, 22.06.2009

Hollantilaisen naisen voitettua yli neljä miljoonaa euroa Unibet Casinolta on Hollannin poliisin ja hallituksen taholta käyty kiivasta taistelua näistä rahoista. Nyt kuitenkin näyttää sille, ettei rahoja takavarikoitaisikaan. Vaatimuksena rahojen pitämiselle on kuitenkin noin 1,1 miljoonan euron verojen maksaminen voittopotista.

Kaiken tämän kädenväännön takana on Hollannin uhkapelilait jotka kieltävät kansalaisten pelaamisen ulkomaisilla uhkapelisivuilla. Unibet on myös ollut kovan kriitikin ja väännön kohteena. Vuonna 2008 Hollannin oikeuslaitos määräsi Unibetiä estämään Hollantilaisten
pääsyn sivustolleen, mutta Unibet ei näytä tekevän mitään asian edistämiseksi.

Hollannin lainsäädäntö on ollut kovan paheksunnan alaisena koko Euroopan tasolta. Euroopan Komission kanta Hollannin lakeihin on ollut erittäin negatiivinen ja heidän mielestään lait rikkovat EU-lainsäädäntöä. Hollannin hallitus ei taasen tunnu korvaansa letkauttavan komission mielipiteille, vaan tiukentavat otteitaan kansainvälisestä uhkapelistä. Viime viikolla hallitus ilmoitti tahtovansa nähdä kovempia otteita sekä järjestäjiä että palveluntarjoajia kohtaan. Nykyisen käytännön mukaan sakot voivat nousta jopa 740 000 euroon.


Rahapeliuutiset