Etusivu  » Rahapeliuutiset » EU: Hollannin ja Kreikan pitää sallia nettiuhkapelit

EU antoi Hollannille ja Kreikalle viimeisen varoituksen

Maanantai, 03.03.2008

Euroopan Komissio on antanut Hollannille ja Kreikalle viimeisen varoituksen ja kehottaa maita lopettamaan rajoitukset, joilla pelaajia estetään pelaamasta Internetissä muissa jäsenmaissa toimivilla uhkapelisivuilla. Komissio uhkaa oikeustoimilla, mikäli maat eivät muuta käytäntöjään.

Kiista sai alkunsa jo yli kuusi vuotta sitten, kun englantilainen Ladbrokes -rahapelikonserni huomasi, että Hollannin viranomaiset estivät pelaajia pelaamasta Ladbrokesin englanninkielisillä sivuilla. Esto ei koskenut vain Hollannin kansalaisia, vaan kaikkia, myös läpikulkumatkalla olevia turisteja. Ladbrokes kanteli Euroopan Komissiolle ja vasta nyt ollaan saamassa asiaan ratkaisu.

Kreikkaa syytetään Hollannin, Saksan ja Ruotsin tavoin omien kansallisten etujen varjelemisesta. Kreikan viranomaiset eivät salli laillisesti toisessa EU-maassa toimivien uhkapeliyritysten tarjoavan palveluitaan Kreikassa.

Remote Gambling Associationin (RGA) puheenjohtaja Clive Hackswood on mielissään Komission ukaasista: "Huolimatta osin jopa erittäin vahvasta vastustuksesta Euroopan Komissiolle on annettava tunnustusta siitä, että se on roolilleen uskollinen ja pyrkii sopimusten yhdenmukaiseen ja objektiiviseen noudattamiseen."

"Euroopan Komission tammikuussa Ruotsille ja Saksalle esittämä selvityspyyntö ulkomaisten uhkapeliyritysten toiminnan rajoittamisesta, yhdessä Hollannille ja Kreikalle esitetyn varoituksen kanssa on vahva signaali jäsenmaille, että kansallisen edun suojelemista ei tulla sietämään", Hackswood jatkaa.

Rahapeliuutiset