Etusivu  » Rahapeliuutiset » Pelaa hedelmäpelejä junassa

RAY tuo hedelmäpelit kaukojuniin

Tiistai, 01.04.2008

RAY logoVR ja RAY ovat solmineet yhteistyösopimuksen hedelmäpelien asentamisesta osaan VR:n kaukojunista. Hedelmäpelien asentaminen juniin alkaa elokuussa. Asennustyöt on määrä saattaa päätökseen vuoden 2008 loppuun mennessä.

VR logoRAY näkee yhteistyössä erinomaisen mahdollisuuden laajentaa pelitarjontaansa luovalla tavalla. RAY:n markkinointijohtaja Martti Kivenheimo iloitsee uudesta sopimuksesta:

-Tämä on meille luonnollisesti hieno tilaisuus. Voimme nyt tarjota asiakkaille tuotteitamme ympäristössä, jonka myötä he voivat kokea uusia elämyksiä, Kivenheimo sanoo.

RAY on tuomassa markkinoille uuden, vain VR:n juniin tarkoitetun hedelmäpelin. Pelin yksityiskohtia Kivenheimo ei halua vielä tässä vaiheessa paljastaa, mutta on selvästi innostunut pelistä:

-Peli rakentuu VR:n Kivimiehet -teeman ympärille ja siihen tulee hauska bonuspeli. Olen varma, että siitä tulee yleisömenestys.

Myös VR:llä iloitaan siitä, että matkustajille voidaan tarjota lisää palveluita. Matkustusmukavuudesta ei kuitenkaan tingitä:

-Luonnollisesti olemme erittäin tyytyväisiä nyt solmittuun yhteistyösopimukseen. On aina hienoa, kun voimme laajentaa palveluitamme ja uskon, että asiakkaamme tulevat ottamaan hedelmäpelit hyvin vastaan. Ensisijainen tehtävämme ja velvollisuutemme on kuitenkin taata asiakkaillemme turvalliset ja viihtyisät matkustusolosuhteet, VR:n viestintäjohtaja Martti Mäkinen kertoo.

Juniin asennettavat hedelmäpelit tullaan asentamaan ravintolavaunuihin, jolloin pelaamista voidaan myös valvoa tehokkaasti. Ikärajatarrat tulevat vaunujen lattioihin ja henkilöstö koulutetaan uuden palvelun osalta. Henkilöstön koulutus alkaa kesäkuussa.

Yhteistyössä on nähtävissä myös eräänlaista symboliikkaa. Ympyrä sulkeutuu, kun hedelmäpelit siirtyvät raiteille. Helsingin rautatieasema oli nimittäin Suomessa ensimmäinen julkinen tila, jonne asennettiin makeis- ja rahapeliautomaatteja jo 1920-luvulla.

VR:n ja RAY:n sopimus on kaksivuotinen ja on kokeiluluonteinen. Molemmat osapuolet ovat valmiit jatkamaan yhteistyötä, mikäli kokemukset ovat positiivisia. Kaukojunakokeilun jälkeen hedelmäpelit olisi mahdollista ottaa käyttöön laajemmaltikin, esimerkiksi pikajunissa ja Pendolino-junissa. Villeimmissä visioissa on väläytelty jopa erillistä RAY-vaunua, jossa olisi hedelmäpelien lisäksi mahdollisuus pelata kasinopelejä, esimerkiksi blackjackia.

-Teoriassahan tässä on mahdollisuuksia vaikka mihin. Katsotaan nyt kuitenkin rauhassa tämä ensimmäinen sopimuskausi loppuun ja tehdään päätöksiä sen jälkeen, Mäkinen naurahtaa.


RAY hedelmäpelit juniin
Havainnekuva RAY:n pelivaunusta.
Rahapeliuutiset