Etusivu  » Rahapeliuutiset » Briteissä korotetaan pelikoneiden panoksia ja voittoja

Heikko taloustilanne ajaa britit korottamaan panoksia

Maanantai, 05.01.2009

Iso-Britannian hallitus on luvannut auttaa taloudellisissa vaikeuksissa pyristeleviä pelikoneoperaattoreita. Pubien ja klubien pelikoneiden panos- ja voittorajoja korotetaan täydet sata prosenttia. Tupakointikiellot ja nettikasinoiden tuoma kilpailu ovat ahdistaneet peliteollisuutta, joka on yrittänyt lobata itselleen uusia etuuksia.

Kesällä 2008 nyt toteutuvat korotukset hylättiin, koska sadan prosentin korotukset eli maksimipanosten nostaminen peräti yhteen puntaan ja voittojen nostaminen jopa 70 puntaan koettiin liian rohkeiksi, ottaen huomioon yleisesti varovaisen suhtautumisen uhkapelilakeihin.

Nyt korotukset nähdään kuitenkin tarpeellisiksi. Arvellaan, että korotusten myötä rahapelioperaattoriet tienaisivat 20 prosenttia enemmän ja ala saisi uutta potkua. Korotuksen odotetaan myös lisäävän valtion arvonlisäverotuloja yli 25 miljoonalla punnalla.

Uhkapelikomissio on luonnollisesti sitä mieltä, että punnan panokset eivät lisää ongelmapelaamista merkittävästi. Taloustilanne voi vaikuttaa kiinnostavilla tavoille lainsäädäntöön myös Suomessa...

Rahapeliuutiset