Kanadalaismieheltä 43 miljoonan voitto sivu suun

24.3.2009

Kanadan Ontario Lottery and Gaming Corporation on haastettu oikeuteen viallisen hedelmäpelin vuoksi. Viime vuoden joulukuussa kanadalainen pelaaja voitti OLG:n hedelmäpelistä voiton, koneen mukaan 42,9 miljoonaa Kanadan dollaria (n. 25 miljoonaa euroa). Valitettavasti koneen päävoitto on vain 9 025 dollaria.

Niinpä kun mies yritti saada voittonsa, OLG:n työntekijät kertoivat koneen olevan rikki ja tästä syystä miesparka ei saa yhtään mitään. Korvaukseksi tarjottiin sentään illallinen neljälle kasinon ravintolassa. Tämä ei miestä miellyttänyt. Niinpä hän vaatii nyt oikeusteitse voittoaan ja lisäksi kolmen miljoonan vahingonkorvauksia – näin suomalaisittain on tosin vaikea nähdä, missä kohdin kolmen miljoonan vahingot tarkalleen aiheutuivat.

OLG väittää tiukasti, että kone oli viallinen. Kyseinen kahden sentin kone maksaa tavallisena päävoittona 300 dollaria ja ehdottomana maksimivoittona 9 025 dollaria. Lisäksi koneessa lukee, että vian sattuessa voitot mitätöidään. Nyt sitten väännetään oikeutta siitä, onko kone viallinen vai ei.

OLG ei ole ensimmäistä kertaa kyseenalaisen julkisuuden kohteena. Tutkimusten mukaan OLG:n lottovoitot ovat sattuneet hieman liian usein OLG:n jälleenmyyjille ja työntekijöille.